Over mij

“Doe eens gek”, heb je vast wel eens iemand horen zeggen. Voor mij geldt dat als normaal. Als ik in mijn atelier aan het werk ben, komt er vanzelf iets uit dat niet standaard is. Gek wil ik het niet noemen, wel anders! Want dat is waar Anders Kunst voor staat; kunst beleven en bekijken op een andere manier in de ruimte om ons heen.
Nathan Woud geen titel | metaal op houten sokkel | 40*13*20 | 2012
Mijn naam is Nathan Woud. Met Anders Kunst wil ik mensen bereiken die open staan voor een andere kunstbeleving. Het gaat me niet om een totale shock teweeg te brengen met onbegrijpelijke kunst. Het gaat mij wel om de verwondering dat er meer mogelijk is met kunst. De kunst die ik maak hoort als een geheel bij de ruimte waarin het werk staat. Ik benader met mijn werken een meer holistisch beeld waarbij de ruimte om ons heen èn jouw emotie èn het kunstwerk zelf een geheel vormen. Dat geheel maakt verwondering en rust mogelijk. Ik geloof in de kracht van kunst en kunstkijken. Ik merk bij mezelf vaak dat als ik een museum bezoek ik de dingen weer helemaal zie zitten. Als het even tegenzit, werkt kunst rustgevend en inspirerend. Als alles helemaal goed loopt werkt kunst voor mij versterkend. Ik word dan nog meer opgewonden over de dingen die ik doe. Ditzelfde wil ik graag uitdragen naar anderen. Met mijn kunst heb ik gemerkt dat dit ook zo werkt voor anderen. Sommige werken die ik maak, wekken in eerste instantie een beangstigende emotie op, maar als je even wat langer blijft kijken en de rust toelaat die het beeld je geeft, komt er tijd voor reflectie. Wat maakt dat jij geboeid blijft kijken en welke gedachten roept dit op? In mijn zoektocht naar het optimale kom ik steeds weer nieuwe dingen tegen die emoties oproepen. Nieuw materiaal of een andere bewerking levert weer nieuwe inzichten op. Ik verbeter mezelf vaak door werken die minder goed lukken, maar waarbij het proces dus erg belangrijk is geweest. Door te lang door te blijven zoeken met een werk kan ik het uiteindelijk verpesten. Dan gaat het op de hoop “jammer, maar helaas”. De zoektocht heeft dan wel weer nieuwe inzichten opgeleverd. Voor mij is het dus ook een leerproces dat een werk soms niet beter kan. Om die verbetering te vinden moet ik aan een nieuw werk beginnen. Ik ben geboren in Hattem in 1977. Daar heb ik gewoond tot ik op kamers ging in Groningen om bouwkunde en architectuur te studeren. Vervolgens heb ik de opleiding Sociale Geografie gedaan en sinds een tiental jaren sta ik met veel plezier voor de klas. Beide studies zijn terug te vinden in de thema’s waar ik graag mee werk: Ruimte, landschap en architectonische vormgeving. Ik hoop dat je meer geïnteresseerd bent geraakt in mij en mijn kunstwerken. Ik nodig je van harte uit om de website verder te bekijken en neem gerust contact op als je vragen of opmerkingen hebt.

Testimonial

“Nadat wij enkele voorbeelden van metalen schilderijen van Nathan Woud hadden gezien, hebben wij Nathan een opdracht gegeven voor een metalen schilderij, die in ons interieur zou passen. Nathan heeft foto’s gemaakt van ons interieur en van de muur, waar het kunststuk zou komen. Wij wilden graag een kubistisch schilderij, met weerkaatsing van het daglicht in het schilderij. Nathan had de opdracht heel goed begrepen, het kunststuk overtrof onze verwachtingen. Het kunstwerk hangt nu al jaren aan onze muur en wij genieten er nog elke dag van.” Thijs en Mia “Op een gegeven moment Nathan toch maar eens op het werk aangesproken om eens te vragen hoe zoiets werkt en wat het kost. Ik was net bezig om mijn tuin te herinrichten en het leek me wel leuk om daar ook een beeld in te hebben. Ondanks dat ik het wel veel geld vond, tenminste voor mij was het best veel geld, heb ik toch besloten om een beeld voor mijn tuin te laten maken. Ik ben erg blij met het beeld en ik vind het beeld het allermooist als het donker is en de verlichting erop schijnt, dan is het echt fantastisch om te zien. Het is bijzonder om iets te hebben wat niemand anders heeft en speciaal voor jou gemaakt is en is het geld dan ook dubbel en dwars waard.” Erna
Atelier