Over mij

Ik ben Nathan Woud. Ik zoek naar mooie composities waar je een emotie van krijgt. In mijn werken probeer ik gevoelens die ik heb ten aanzien van de maatschappij of de natuur te verbeelden. De kunstwerken die ik maak ontstaan door beelden die ik ergens opvang. Dit kan op de vreemdste plekken zijn. Ik probeer deze beelden te onthouden door een foto te nemen of een snelle schets te maken. Vervolgens suddert dit vaak lang.
Nathan Woud geen titel | metaal op houten sokkel | 40*13*20 | 2012

 

Als de verwerkingstijd is aangebroken verwerk ik mijn gedachten, aantekeningen, schetsen en foto’s tot een geheel. Soms gaat het snel en meestal moet ik een aantal fouten maken waardoor ik (deels) opnieuw moet beginnen om er achter te komen dat dit proces gunstig is voor het eindresultaat. Ik ben geboren in Hattem in 1977. Daar heb ik gewoond tot ik op kamers ging in Groningen om bouwkunde en architectuur te studeren. Vervolgens heb ik de opleiding Sociale Geografie gedaan en sinds een tiental jaren is het mijn doel om leerlingen open te laten staan om te leren en hen te begeleiden naar zelfstandigheid. Zowel de architectuur als de geografie is herkenbaar in mijn werken. Ik hoop dat je meer geïnteresseerd bent geraakt in mij en mijn kunstwerken. Ik nodig je van harte uit om de website verder te bekijken en neem gerust contact op als je vragen of opmerkingen hebt.

Testimonial

“Nadat wij enkele voorbeelden van metalen schilderijen van Nathan Woud hadden gezien, hebben wij Nathan een opdracht gegeven voor een metalen schilderij, die in ons interieur zou passen. Nathan heeft foto’s gemaakt van ons interieur en van de muur, waar het kunststuk zou komen. Wij wilden graag een kubistisch schilderij, met weerkaatsing van het daglicht in het schilderij. Nathan had de opdracht heel goed begrepen, het kunststuk overtrof onze verwachtingen. Het kunstwerk hangt nu al jaren aan onze muur en wij genieten er nog elke dag van.”
Thijs en Mia

“Op een gegeven moment Nathan toch maar eens op het werk aangesproken om eens te vragen hoe zoiets werkt en wat het kost. Ik was net bezig om mijn tuin te herinrichten en het leek me wel leuk om daar ook een beeld in te hebben. Ik ben erg blij met het beeld en ik vind het beeld het allermooist als het donker is en de verlichting erop schijnt, dan is het echt fantastisch om te zien. Het is bijzonder om iets te hebben wat niemand anders heeft en speciaal voor jou gemaakt is en is het geld dan ook dubbel en dwars waard.”
Erna
Atelier